top of page

KİMLER ŞEKER (TİP 2) AMELİYATI OLABİLİR ?

Güncelleme tarihi: 12 Oca 2021


Tip 2 diyabet, diyabet hastalarının %95’ni oluşturmaktadır ve tip 2 diyabet hastalarında obezite oranı tip 1 diyabete göre daha yüksektir. Klasik tedavi hastalığın sonucunu düzeltmeye çalışır.


Klasik tedavinin tüm amacı kan şekerinin düşürülmesine yöneliktir. Halbuki kan şekeri yüksekliği bu hastalığın nedeni değil sonucudur.


Metabolik Cerrahi ise hastalığın nedenini tedavi eder. Hastalığın nedenini ortadan kaldırınca hastalığın sonucu olan kan şekeri yüksekliği de kendiliğinden ortadan kalkar.


Diyabet cerrahisinde en önemli konulardan birisi doğru hasta seçimidir. Şeker hastalığı ameliyatı yalnızca tip 2 diyabet hastalarına uygulanır. Tip 2 şeker hastalarının hepsine de şeker hastalığı ameliyatı uygulanmaz. Çünkü önemli olan, pankreasın insülin üretme kapasitesinin korunmuş olmasıdır. Bu rezervler değerlendirilerek hastalar seçilir. Rezervlerin korunmuş olduğu hastalara şeker hastalığı ameliyatı başarı ile uygulanır.


Hastalar bu sayede insülin ve haplara veda eder. Aynı zamanda diyabetin beraberinde getirdiği hastalıklardan da kurtulurlar.


Bunların dışında diğer başka hususlar da tabii ki bu konuda önem arz eder. Ancak 18-65 yaş arası, anestezi konusunda bir soruna sahip olmayan ve mental olarak operasyon öncesi ve sonrasında bu durumu idrak edebilecek hastalar ameliyat edilebilir.


Tip 2 diyabet cerrahisi son derece ciddi bir konudur. Dr. Çağrı Tiryaki ve uzman ekibi olarak tüm sorularınızı yanıtlamak için buradayız.


Bize ulaşmak için: (+90) 544 661 23 33

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page